ОСТАННІ НОВИНИ

Затриманому на хабарі підлеглому Садового Юрію Гольцю повернули майже 2 млн грн застави

Лаврентій Дубич

|

Франківський районний суд Львова задовольнив клопотання адвокатів екс-начальника управління житлового господарства Львівської міської ради Юрія Гольця про зменшення розміру застави та повернув «решту» заставодавцю. Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

Нагадаємо, 17 листопада 2016 року начальника управління ЖКХ Львівської міськради затримали працівники військової прокуратури за підозрою в отриманні хабара. Затримання відбулось під час передачі Гольцю 80 тис. грн представником фірми «Лембуд» за сприяння в укладенні угоди на ремонт будинку за кошти місцевого бюджету. Це була друга частина хабаря – перші 10 тис. грн він отримав ще 13 вересня 2016 року у приміщенні Ратуші.

Правоохоронці також встановили, що чиновник регулярно отримував «відкати» за сприяння в укладанні договорів на роботи з капітального ремонту у Львові. Сума «відкату» становила 5-8 % від суми підряду.

19 листопада 2016 року Шевченківський суд Львова арештував Гольця та встановив заставу у розмірі 2 млн грн. Екс-начальник управління спробував оскаржити суму застави, але безрезультатно. А вже 3 грудня він сплатив 2 млн грн та вийшов із СІЗО.

Суддя Світлана Мартьянова прийшла до висновку про можливість зменшення застави з огляду на аргументи захисту про те, що Юрій Голець вже вісім місяців «бездоганно виконує покладені на нього судом обов’язки». Йдеться про те, що він не чинив перешкод кримінальному провадженню та з’являвся на всі виклики слідчого та суду.

Суд також вважає, що застава у розмірі 2 млн грн є неспівмірною з сумою хабаря у 90 тис. грн. Крім того, згідно з законом, розмір застави для особи, яка вчинила тяжкий злочин, становить 20 – 80 мінімальних заробітних плат, тобто 134,72 тис. грн. Саме до такої суми і зменшили заставу для Юрія Гольця.

Решту суми, а це 1,87 млн грн, суд постановив повернути заставодацю. В даному випадку – це львів’янка Наталія Натальченко. Чому саме вона вносила заставу і які стосунки пов’язують її з Юрієм Гольцем, встановити не вдалось.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *