ОСТАННІ НОВИНИ

Жовківський замок взялися виводити з аварійного стану

Катерина Родак

|

У Жовківському замку проведуть протиаварійні  та консерваційні роботи. Державний історико-архітектурний заповідник у м. Жовкві шукає виконавця цих робіт, йдеться в оголошенні на Prozorro, передає кореспондент Львівського порталу.

Оголошення про закупівлю було розміщено 15 вересня 2017 року. Очікувана вартість –  9 млн 168 тис. грн.

Мова йде про протиаварійні та невідкладні консерваційні роботи по об’єкту “Комплексна реставрація і пристосування ансамблю Жовківського замку Державного історико-архітектурного заповідника у м. Жовкві.

Згідно технічного завдання проекту, початок виконання робіт  – жовтень 2017 року. Закінчення виконання робіт  – 25.12.2018 року або до повного виконання сторонами зобов’язань.

Як розповів у коментарі Львівському порталу провідний юрист-консультант Державного історико-архітектурного заповідника Іван Смолинець, ці 9 мільйонів підуть на роботи, які першочергово потребує замок.

«Нашими проектантами було визначено, що треба зробити. Фактично це є знесолення, зневоднення і виведення з аварійного стан природоохоронного комплексу. Консерваційні роботи полягають у тому, щоб  законсервувати той стан, де  є засолення і є зволоженість стін», – зазначив він.

Окрім того, у технічному завданні до проекту йдеться ще про підсилення фундаментів, укріплення стін, робота з тріщинами, укріплення підлог, сходів, демонтажні роботи, також відновлюватимуть дах замку тощо.

А от самі реставраційні роботи, за словами І. Смолинця,  будуть проводитися наступного року,  і на це вже буде оголошено новий конкурс.

Як відомо, зараз з Жовківського замку ліквідовують філію Львівської галереї мистецтв «Музей «Жовківський замок».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *