ОСТАННІ НОВИНИ

Українцям не покажуть зимові Олімпійські ігри?

|

Сьогодні відбулася нарада щодо забезпечення трансляції в Україні ХХІІІ зимових Олімпійських ігор 2018 року з міста Пхьончхан (Південна Корея). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка.

Українські біатлоністки – олімпійські чемпіонки 2014 року. Фото: НОК України

Як відомо, міжнародний олімпійський комітет передав телевізійні та мультиплатформенні права на трансляцію ігор – компанії «Discovery Communications». Для отримання прав на трансляцію в Україні Олімпійських ігор у Пхьончхан зазначеній компанії має бути сплачено у поточному 2017 році перший внесок в розмірі 600 тис. доларів США.

З огляду на відсутність зацікавленості з боку комерційних українських телеканалів передбачається, що трансляцію Олімпійських ігор буде здійснювати Національна суспільна телерадіокомпанія України (НСТУ), яка наразі й має придбати відповідні телевізійні права.

За результатами наради надано доручення напрацювати спільно з НСТУ проект спеціального урядового рішення, яке дозволить профінансувати у 2017 внесок на придбання прав на трансляцію в Україні ХХІІІ зимових Олімпійських ігор 2018 року з міста Пхьончхан (Південна Корея).

Нагадаємо, ХХIIІ зимові Олімпійські ігри триватимуть з 9 до 25 лютого 2018 року в місті Пхьончхан (Корея). Українські спортсмени планують взяти участь в 11 видах спорту із 15 представлених на Іграх (біатлон, лижні гонки, фігурне катання, санний спорт, скелетон, фрістайл, гірськолижний спорт, сноубординг, стрибки на лижах, лижне двоборство, шорт-трек).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *