ОСТАННІ НОВИНИ

Словацько-український фільм «Межа» став претендентом на «Оскар»

Омелян Шевчук

|

Вчора словацький оскарівський комітет оголосив, що на здобуття премії «Оскар» від Словаччини буде висунуто словацько-українську стрічку «Межа». Про це Львівському порталу повідомили творці фільму.

 

«Наш спільний зі Словаччиною фільм «Межа» вчора розпочав свою оскарівську гонку. Ми раді, що наш проект продовжує отримувати світове визнання і дякуємо усім, хто допомагав та підтримував створення фільму! Менше як за два місяці «Межа» вийде у всеукраїнський кінопрокат. Сподіваємось, що наш глядач оцінить фільм з такою ж потужністю, як і світова спільнота», — відзначає український продюсер стрічки Андрій Єрмак.

«Межа» стала однією з найбільш ажіотажних кінострічок цього року. Світова прем’єра «Межі» відбулася на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де стрічка отримала приз на Найкращу режисуру. Підписавши контракт з лондонським сейлс-агентом Film Republic, «Межа» незабаром буде показана  в Туреччині, Чехії та інших європейський країнах .

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців «Межі» і зазначив: «Вперше в історії за «Оскар» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» поборються одразу три українські фільми! Це свідчить про стрімкий розвиток та високий рівень українського кіно, а також про важливість створення фільмів у європейській копродукції».

Шорт-лист у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою» буде оголошений міжнародним оскарівським комітетом на початку наступного року. 90-та церемонія нагородження «Оскар»-2018 відбудеться 4 березня в Лос-Анджелесі.

Сьогодні фільм «Межа» б’є всі рекорди кінопрокату у Словаччині. Бокс-офіс фільму за 5 тижнів прокату становить більше 1 500 000 євро.

Всеукраїнський прокат фільму стартує 16 листопада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *