ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині серед безробітних лідирують законодавці і вищі державні службовці, - Служба зайнятості

Катерина Родак

|

Дисбаланс між попитом і пропозицією робочої сили на Львівщині сягнув позначки один до двох. Тобто, за статистичними даними обласного центру зайнятості, на одну вакансію претендували дві особи. Про це Львівському порталу повідомили у Львівьскому обласному центрі зайнятості.

Так, загалом станом на 1 вересня 2017 року за посередництва служби зайнятості роботу шукали 14,5 тис. безробітних, до уваги котрих у базі даних вільних робочих місць і вакантних посад налічувалося 6,5 тис. варіантів працевлаштування.

«Більш детальна характеристика вільних трудових ресурсів свідчить, що у нашій області серед зареєстрованих безробітних домінують жінки (55,9%), за професійними групами найбільшу частку складають законодавці, вищі державні службовці, керівники і менеджери (19,2%), а за місцем проживання – переважають мешканці міст (59,4%)», – повідомила в. о. директора Львівського ОЦЗ Оксана Іванчук.

За її словами, у січні-серпні поточного року послугами спеціалістів центрів зайнятості скористалося 40,3 тис. безробітних, що на 9,3 тис. менше, ніж упродовж восьми місяців 2016 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *