ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській мерії заявили про зірване громадське слухання по парку «Знесіння»

Катерина Родак

|

У понеділок, 18 вересня, громадське слухання оновленого Проекту організації території парку «Знесіння», було зірване.  Про це повідомляє Інформаційний портал депутатів ЛМР.

Як повідомив начальник відділу громадського партнерства Орест Файфурка, оскільки протягом майже години не відбулось голосування навіть за  процедурні питання, такі як  – порядок денний та регламент громадських слухань, щоб уникнути більшого хаосу громадське слухання було закрите.

За словами Ореста Файфурки, Львівська міська рада прийняла чинне Положення про тимчасовий порядок проведення громадських слухань у м. Львові  у 2016 році.

«Даний документ регламентує процедуру проведення громадських слухань у м. Львові до моменту прийняття Львівською міською радою Статуту територіальної громади м. Львова у новій редакції. Потреба в цьому документі була викликана тим, що Статут 2002 року хоча й передбачав право львів’ян не рідше одного разу на рік проводити громадські слухання, однак процедури реалізації цього права не було. Так само, як не було передбачено низки інших форм участі громадян у місцевому самоврядуванні: електронних петицій, громадського бюджету, а для того, щоб скористатись місцевою ініціативою необхідно було зібрати 10 тисяч підписів, тоді як зараз – 500! Власне тимчасовий порядок проведення громадських слухань у м. Львові дає можливість мешканцям Львова ініціювати громадські слухання, зібравши 75 підписів, та передбачає чітку процедуру проведення громадських слухань».

Водночас ,як повідомляє Львівський портал, громадські активісти переконують, що таки провели громадське слухання і прийняли рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *