ОСТАННІ НОВИНИ

Союз інвалідів України реставруватиме палац на Львівщині

Катерина Родак

|

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської обласної державної адміністрації 13 вересня уклав договір з колективним підприємством “Центр комплекс” Львівської обласної асоціації інвалідів на виконання першочергових аварійно-відновлювальних робіт та реставрації замку-палацу в смт. Поморяни (Золочівський район). Сума договору становить 8,2 млн грн. Про це стало відомо з сайту Prozorro, пишуть Наші Гроші. Львів.

Згідно з технічним завданням, переможець очистить будівлю від дерев та кущів, укріпить фундамент, змурує зруйновані стіни, встановить тимчасові кріплення для віконних прорізів та залатає дах. Наразі замок знаходиться в аварійному та напівзруйнованому стані, збережено лише два двоповерхові корпуси та кругла кутова вежа.

Крім цієї фірми участь у торгах брали: ПП «Думна», ПП «Промтехімпекс» та ТОВ «Вест білдінг груп». Первинна (9,8 млн грн) та остаточна (8,2 млн грн) пропозиції КП «Центр комплекс» була найдешевшими. Ціна робіт є майже на 21% нижчою, ніж очікувана вартість. Згідно з розрахунковою ціною, витрати фірми на зарплату працівникам складуть 1,4 млн грн (17% від суми), а прибуток — 130 тис. грн (1,5%).

Колективне підприємство «Центр комплекс» належить Львівській обласній асоціації інвалідів Всеукраїнській організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

Як відомо, ліквідація аварійності Поморянського замку розпочалась торік узимку.  Вкінці березня 2016 року Львівська облрада виділила 700 тисяч гривень на збереження Поморянського замку.

Свого часу цей замок хотіли передати у концесію.

Тим часом діє організація, яка збирає благодійні кошти на відновлення замку, а також займається впорядкуванням та прибиранням його території. Завдяки небайдужим людямвдалося виявити факт вивозу частини замку з території.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *