ОСТАННІ НОВИНИ

За 100 днів безвізу лише 17% українців скористались біометрією при виїзді в ЄС

Катерина Родак

|

За перші 100 днів дії безвізового режиму  5 799 360 громадян України (станом на 11 вересня 2017) відвідали ЄС. Про це Львівському порталу повідомили у Представництві Європейського союзу в Україні.

Серед них 1 413 178 громадян подорожували за біометричними паспортами, у тому числі 235 795 громадян – без віз (тобто 87% громадян з біометричними паспортами подорожували з візами, а 17% скористалися усіма перевагами безвізового режиму).

Згідно з цими ж даними, кількість поїздок, здійснених українцями до країн ЄС за три літніх місяці 2017 року, зросла на 10% у порівнянні з аналогічними трьома місяцями 2016 року.

Відмову у в’їзді до ЄС за час дії безвізу отримав лише 61 громадянин України – тобто 0,026% від загальної кількості безвізових подорожуючих. Основними причинами відмови у в’їзді були перевищення термінів перебування в ЄС під час попередніх поїздок та відсутність документів, що підтверджують мету та умови перебування в країнах ЄС.

За перші 100 днів роботи безвізового режиму між Україною та ЄС,  веб-сайт проекту “Відкрий Європу” www.openeurope.in.ua, який фінансується ЄС, відвідали 410 000 осіб.  Веб-сайт детально пояснює правила та можливості безвізу: роль біометричного закордонного паспорту, правила перетину кордону, терміни перебування в ЄС, можливості для туризму, короткострокового навчання та розвитку бізнесу.

Як відкривали безвізовий режим на кордоні з Європою читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *