ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській області накопичилося понад 200 тисяч тонн токсичних гудронів

Соломія Головіна

|

На території Львівщини нині є понад 200 тисяч тонн гудронів. Про це сьогодні, 19 вересня, під час сесійного засідання повідомив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, передає Львівський портал.

Власне, сьогодні депутати облради заслуховували інформацію про стан полігонів ТПВ , і поцікавилися у Руслана Гречаника ситуацією із гудронами та складуванням пестицидів на Львівщині.

За його словами, за 5 років вивезено понад 800 тисяч тонн пестицидів і нині на території області їх зовсім не зосталося:

«Протягом 2008-2012 років з території області вивезено понад 800 тисяч тонн пестицидів, які є непридатні і заборонені у використанні в сільському господарстві. Ці пестициди вивозилися на виконання регіональної програми поводження з непридатними і забороненими для використання в сільському господарстві пестицидами, а також на виконання пункту 121 національного плану дій із охорони навколишнього природного середовища. Кошти виділялися і з обласного бюджету, і міжнародними фундаціями. І завдяки міжнародній благочинній організації «Екологія. Право. Людина» на сьогоднішній день ми таких пестицидів на території області не маємо. Це є прецедент в області та цілій Україні»

Як пояснив Руслан Гречаник, щодо гудронів та гудронних залишків, то на сьогоднішній день їх на території області є понад 200 тисяч тонн.

«Вони перебувають на балансі 5 різних балансоутримувачів. Згідно із чинним законодавством саме вони відповідають за їхнє безпечне зберігання та утилізацію», – додав директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Водночас він зауважив, що наступного року область збирається взятися фінансувати утилізацію цих небезпечних відходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *