ОСТАННІ НОВИНИ

Шахтарі Львівщини масово втікають на заробітки за кордон в пошуках кращої долі, - депутат

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 19 вересня, під час сесійного засідання Львівської обласної ради підняли проблему вугледобувної галузі. Так, депутат Михайло Нискогуз заявив, що останнім часом шахтарі масово звільняються і в пошуках кращої долі змушені виїздити за кордон. Про це передає кореспондент Львівського порталу.

За словами депутата, для соціально-економічного розвитку Львівщини вугільна галузь має важливе значення.

«Тому забезпечення її стабільної роботи є пріоритетним напрямком органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування. Найбільшим підприємством вугледобувної галузі в області є ДП «Львіввугілля», до складу якого входять шахти «Великомостівська», «Межирічанська», «Відродження», «Лісова», «Степова», тощо. Значну частину працівників складають мешканці Сокальського району та Червонограда», – сказав М. Нискогуз.

Він наголосив, що робота шахтарів є дуже небезпечною, а тому потребує гідної оплати та забезпечення соцгарантій.

«Чисельність працівників на підприємстві станом на сьогодні становить 8 тисяч осіб. За останні місяці півтори тисячі людей звільнилися і поїхали шукати кращої долі за кордон. Сьогодні ці підприємства  включені в перелік об’єктів на приватизацію. Тобто, вугледобувна галузь на Львівщині може зникнути як така, а мешканці Сокальського району і Червонограда втратять роботу», – зазначив Михайло Нискогуз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *