ОСТАННІ НОВИНИ

Нелюд, який залишив свого собаку із переломаним хребтом вмирати в канаві, знову шукає собі «улюбленця»

Катерина Родак

|

Житель Львівщини, що минулого року залишив свого хворого собаку помирати у канаві, знову шукає собі улюбленця. Львівські зоозахисники застерігають: цьому чоловікові собак не віддавати.

Як повідомив у Facebook волонтер Ігор Сайко, мова йде про ситуацію, яка сколихнула суспільство минуло річ. Собаку, який захворів, господарі били і виганяли з дому. А коли хвостатого паралізувало – його залишили помирати у канаві. Детальніше тут.

«Тоді і зараз звучить питання чому ніхто з сусідів не втручався три місяці. Втручались. Як з’ясувалось вже після публікації – двоє різних сусідів не знаючи одне про одного навіть. Приходили, годували, перекладали. Одна – просила дозволу забрати, полікувати. Друга, котра зв’язалась вже після публікації, просто носила їсти, щоб хоч якось полегшити долю цього собаки.
Мовчали, бо боялись та якось залежні від нього. По при те, що особа часто безробітна, вічно в пошуках роботи https://www.work.ua/ua/resumes/2176333/ – показує на селі з себе велике “ЦБ”. Тут тобі і банкір (агов ПАТ “КРЕДОБАНК”, і телебачення (ТРК Львів) і все, що хочеш. До того ж, очевидно тими понтами зробив з себе там на місці проживання керівника вуличного комітету “Енергія”. Тобто, вся суть, що сусіди якось від персонально нього енергозалежні»,  – розповідає Ігор Сайко.


«Двоє волонтерів, двоє лікарів. Проте… ніхто з нас чотирьох, включно з 20 роками ветеринарної практики, такого занедбаного стану тварини в житті ні не бачив, ні не чув таких диких безпросвітно тупих пояснень від господарів! Формально, звісно ніхто з нас не бачив того удару по хребті після якого собаку паралізувало. Знаємо лише те, що собака цілий час пробував повертатись додому і цілий час його виганяли та били, щоб втікав. А в якийсь момент собака раптово перестав ходити. Параліч. Від перелому хребта, як показали подальші обстеження. Тоді власне його вже винесли на дорогу і залишили. Канава з болотом і якоюсь гноївкою зупиняла його щоразу, коли він вже повз «додому» не розуміючи чому його винесли», – розповідає жахаючу історію волонтер.
За його словами, була сьогодні версія нелюдя про те, що собаку побили, тому він помер.

«Версія не витримує критики і спростована фахівцями. Початок хвороби – липень-серпень. Перелом хребта – кінець жовтня – початок листопада. Тобто, якщо дослівно, на момент клінічних обстежень пухлині було 3 місяці. Травмі – місяць.
Спершу хотів написати про те, що потрібно буде захистити від нього і його примітивної жінки цих двох сусідів. Як від того, щоб у них не почало «пропадати світло» і т.п., до морального тиску. Думаю, це зайве вже. Тут час заступитись за недорозвинутих розумових інвалідів. Якщо хтось думає, що це та сім’я зробила від злості – на жаль, ви помиляєтесь. Це просто від тупості. Як дружини, яка видавала оці перли і нам на телефон тоді, і потім усно. Так і його, судячи з його сьогоднішнього посту. Вони просто НЕ РОЗУМІЮТЬ в силу свого рівня розвитку, що роблять щось не так. «Та то ж пес!», – зазначає Ігор Сайко.

Сьогодні Олексій Хміль, який є фігурантом цієї історії, знову шукає собі собаку – вівчарку. Зоозахисники Львова просять максимальної уваги потенційних людей, до яких цей чоловік може звертатись по допомогу у пошуку собаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *