ОСТАННІ НОВИНИ

При львівській мерії створять Дитячу дорадчу раду

Соломія Григор'єва

|

Дитяча дорадча рада при Львівській міській раді створюється з метою захисту прав та інтересів дітей, врахування їх думки та безпосереднього залучення дітей до прийняття рішень в органах місцевого самоврядування, що їх стосуються. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

Відтак, на підставі Типового положення про Дитячу дорадчу раду при Львівській міській раді, затвердженого ухвалою сесії від 29.06.2017 №2144, відділ «Служба у справах дітей» оголошує про створення Дитячої дорадчої ради при Львівській міській раді. Прийом заявок триває з 18 вересня до 7 жовтня 2017 року включно.

Дитяча дорадча рада, відповідно до покладених на неї завдань:

  1. Вносить пропозиції, спрямовані на поліпшення становища дітей у місті; бере участь в обговоренні і прийнятті рішень, які стосуються дітей; розглядає проекти відповідних нормативних документів та рішень, надає свої висновки і рекомендації, а також забезпечує врахування думки дітей у процесі їх виконання.
  2. Надає пропозиції, рекомендації щодо покращення якості та ефективності діяльності органів влади, які здійснюють захист прав та інтересів дітей, а також надання послуг дітям чи сім’ям із дітьми.
  3. Налагоджує взаємодію органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями з питань планування і проведення роботи з дітьми.
  4. Вивчає, аналізує і прогнозує процеси у дитячому середовищі.
  5. Бере участь в розробці галузевих програм, стратегій та пріоритетів розвитку міста.
  6. Бере участь в організації та проведенні громадських обговорень та слухань із залученням дітей.
  7. Бере участь в підготовці щорічної «Доповіді про становище дітей у м.Львові».
  8. Ініціює власні програми та проекти рішень, які стосуються дітей у місті.
  9. Систематично інформує громадськість, зокрема через засоби масової інформації, про становище дітей та захист прав дітей у місті.
  10. Організовує та проводить семінари, круглі столи, інші заходи з питань в межах її компетенції.
  11. У межах своїх повноважень розглядає звернення дітей та їх представників.
  12. Готує та оприлюднює на офіційному порталі Львівської міської ради (http://city-adm.lviv.ua) щорічні звіти про свою діяльність.

До складу Дитячої дорадчої ради можуть бути включені неповнолітні мешканці м. Львова віком до 18 років, які представляють різні категорії дітей у місті: учнівське самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів, учнівське самоврядування професійно-технічних навчальних закладів, представники вразливих груп дітей – з багатодітних та неповних сімей, малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, представники дитячих громадських організацій тощо.

Одна організація може делегувати до складу Ради не більше одного претендента.

Для участі в Дитячій дорадчій раді претенденти заповнюють електронну форму на сайті Львівської міської ради Претенденти, які не подали зазначений пакет документів або подали його не у повному обсязі, до участі у спільному засіданні не допускаються.

Адреса відділу «Служба у справах дітей» Львівської міської ради: 79006, м. Львів, пл. Ринок, 1, каб. 524, 523.

Контактна особа –  Руслана Нагурська, тел. 297-58-83.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *