ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині запрацював Навчальний центр Військової служби правопорядку

Вероніка Рой

|

У п’ятницю,  15 вересня, на Львівщині відбулось урочисте відкриття Навчального центру Військової служби правопорядку Збройних Сил України, створеного як перспективна база підготовки військовослужбовців майбутньої Військової Поліції українського війська. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

У відкритті Навчального центру ВСП взяли участь Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, а також Військовий аташе з питань оборони при посольстві Канади в Україні пан Браян Ірвін.

Окрім того, до делегацій високоповажних гостей, які відвідали Навчальний центр у перший день його роботи увійшли представники армій країн-учасниць, чиї фахівці беруть участь у формуванні Військової поліції України, зокрема Канади, Литви, Польщі, Данії, Великобританії, Грузії, Чехії.

«На Військову службу правопорядку покладено надзвичайно складні завдання. Ситуація, що склалась на державному кордоні України вимагає від нас швидких та рішучих дій. Тому ми реформуємо Збройні Сили України. Сьогодні у Львові ми відкриваємо цей навчальний центр, адже без створення відповідної інфраструктури, яка забезпечує якісну підготовку наших військових, ми не зможемо досягти успіху. Відрадно, що до створення Центру долучились наші міжнародні партнери, які допомогли із технічним забезпеченням, підготовкою кадрів, надають дорадчу допомогу», – зазначив під час урочистого відкриття Навчального центру Військової служби правопорядку Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак.

Зазначимо, наказ про створення Навчального центру Військової служби правопорядку підписали 1 вересня цього року. А 11 вересня у Навчальному центрі військової правопорядку вже розпочався курс Військової поліції перехідного періоду, на який прибули 60 військовослужбовців Військової служби правопорядку з усієї України. Курс триватиме 3 місяці. Упродовж цього часу військові-правоохоронці за участі іноземних інструкторів, вивчатимуть обов’язкові дисципліни щодо застосування сили, планування і проведення поліцейських операцій, адміністрування тощо. Курс проводиться за стандартами НАТО, але з врахуванням особливостей законодавства України.

Фото: медіа-центр МОУ Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *