ОСТАННІ НОВИНИ

Власник ОККО планує побудувати курорт у Славську

Юлія Шпак

|

Власник концерну «Галнафтогаз» (мережа АЗС «ОККО») Віталій Антонов починає будівництво цілорічного курорту в селищі Славське Львівської області, який за масштабами може стати конкурентом «Буковеля». Про це повідомляє Mind.

У компанії підтвердили плани, але намагаються подавати їх більш скромно.

«У нас є майстер-план від австрійської компанії-проектанта. Зараз його аналізуємо і уточнюємо. Поки проект перебуває лише на етапі feasibility study», – відповіла прес-служба ОККО на запит видання.

Параметри проекту та обсяг інвестицій в OKKO Group поки не розкривають. «Говорити про інвестиції зарано, це залежить від того, який з варіантів розвитку буде обраний», – відзначають у прес-службі.

Екс-голова Сколівської РДА (райцентр у Львівській області, до якого адміністративно належить Славське) Ігор Свистун розповів, що початок будівництва заплановиний на 2019 рік.

«Згідно з попереднім ТЕО, планується близько 75 км лижних трас, а орієнтовна сума інвестицій – 500 млн євро. Але, зрозуміло, поетапно, адже «Буковель» будувався не один рік і розширюється досі», – зазначив Свистун.

Натомість за даними видання, у 2019 році планується здача першої черги, і компанія вже отримала ділянки в межах гірського масиву в оренду на 30 років.

У ОККО відзначають, що не мають наміру самі забезпечити всю суму інвестицій.

«Ми розраховуємо на прихід у цей проект співінвесторів. За попередніми оцінками, термін його реалізації складе три роки від початку будівництва. Зрозуміло, що воно буде неможливим без співпраці з місцевою владою та використання об’єктів місцевого ЖКГ. Водночас поява у Славському нового сучасного центру відпочинку позитивно позначиться на електрозабезпеченні, водопостачанні, допоможе створити нові робочі місця», – кажуть у прес-службі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *