ОСТАННІ НОВИНИ

Суд у Львові арештував учасника акції в пункті пропуску «Шегині»

Юлія Шпак

|

Cуд арештував одного з правопорушників під час акції у пнкті пропуску «Шегині». Чоловікові оголошено про підозру у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених трьома статями Кримінального кодексу України. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

Вчора, 13 вересня 2017 року один з районних судів міста Львова обрав міру запобіжного заходу у вигляді арешту стосовно 39-річного мешканця Івано-Франківщини. Чоловікові оголошено про підозру у скоєні кримінальних правопорушень, передбачених трьома статями Кримінального кодексу України.

Зокрема, йдеться про вчинення ним кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2  ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 293 (Групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

На підставі наданих матеріалів, судом прийнято рішення про взяття чоловіка під варту строком на 60 діб.

Нагадаємо, що 10 вересня внаслідок порушення публічного порядку на державному кордоні України постраждали восьмеро прикордонників та тринадцять працівників поліції.

Раніше повідомлялося, що 10 вересня Міхеіл Саакашвілі планував в’їхати з Польщі до України. Політик подорожував з українським паспортом, хоча Петро Порошенко позбавив його громадянства.

Згодом стало відомо, що Саакашвілі їде в Україну поїздом.Коли «Укрзалізниця» заблокувала поїзд, у якому Саакашвілі мав в’їхати в Україну кортеж чиновників прибув автобусом на ПП «Медика», де поляки пропустили їх на українську сторону – ПП «Шегині». Проте делегація із Саакашвілі застрягла на українській стороні, а пункт пропуску буцімто замінували. Після цього Саакашвілі таки прорвався в Україну.

Після цього, Держприкордонслужба закликала Саакашвілі і Ко повернутися на ПП «Шегині», бо порушникам кордону загрожує до 15 років тюрми. Водночас побратими Саакашвілі переконують, що не проривали кордон, а рятувалися від замінування.

Також повідомлялося, що 10 прикордонників, які отримали травми під час сутичок у «Шегинях», проходять лікування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *