ОСТАННІ НОВИНИ

Російську мову виключили з переліку предметів на ЗНО

Юлія Шпак

|

З переліку предметів, з яких на основі загальної повної середньої освіти складають зовнішнє незалежне оцінювання, виключено російську мову.  Оновлений перелік предметів затверджено наказом Міністерства освіти та науки, який опубліковано у парламентській базі даних, пише Еспресо.

«Кожен зареєстрований учасник зовнішнього незалежного оцінювання має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів із переліку», – йдеться у документі.

У переліку затверджено 11 предметів: українська мова і література; історія України; математика; біологія, географія, фізика, хімія; англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.

Для випускників шкіл результати ЗНО з трьох навчальних предметів – української мови та літератури, математики або історії України та одного з предметів, зазначених в переліку – будуть зараховуватися як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти.

Також наступного року для проведення ЗНО з іноземних мов  буде використано тести двох рівнів складності: рівня В1 і рівня В2. Новацією цих тестів буде частина «Розуміння мови на слух», яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

Наказ набув чинності 8 вересня 2017 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *