ОСТАННІ НОВИНИ

Мінкульт просить правоохоронців посилити заходи безпеки під час Форуму видавців у Львові

Катерина Родак

|

Міністерство культури звертається до органів правопорядку та безпеки з проханням вжити всіх заходів для недопущення під час Форуму інцидентів, що загрожуватимуть життю і безпеці його учасників та відвідувачів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства.

Міністерство культури України з великим занепокоєнням сприйняло офіційну  заяву Форуму видавців щодо погроз із боку представників радикальних організацій.

“Ознайомившись із оприлюдненим листом цих громадських об’єднань, ми прийшли до висновку, що організатори та учасники Форуму мають підстави тривожитися за безпеку цього заходу, за власне здоров’я та за здоров’я відвідувачів – дорослих і надто малих”, – наголошують у Мінкульті.

“У Статті 3 Конституції України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в нашій державі найвищою соціальною цінністю. Стаття 15 говорить, що цензура в Україні заборонена. У Статті 24, серед іншого, сказано, що не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними  або іншими ознаками.

Це основа нашого спільного буття. Тому ми не можемо стояти осторонь, коли на культурно-мистецьку і суспільну платформу національного значення, простір відкритого спілкування і творчого багатоголосся, що ним є Форум видавців, намагаються впливати сили, які, наполягаючи на своїх переконаннях, необачно (гірше,якщо цілеспрямовано) застосовують інструмент залякування”, – зазначають у Міністерстві.

У Мінкульті вважають, що Форум видавців, як захід, нині потребує пильної охорони. Тому Міністерство культури звертається до органів правопорядку та безпеки з проханням вжити всіх заходів для недопущення під час Форуму інцидентів, що загрожуватимуть життю і безпеці його учасників та відвідувачів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *