ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість безробітних в Україні має вищу освіту

Катерина Родак

|

Кількість безробітних станом на 1 вересня скоротилася на 12% у порівнянні з відповідною датою 2016 року. Про це Львівському порталу повідомили у Державній службі зайнятості.

Кількість безробітних станом на 1 вересня 2017 року, у  порівнянні з відповідною датою 2016 року, скоротилася на 12% (на 44 тис.) та становила 312 тис. Станом на 1 вересня 2017 року на одне вільне робоче місце претендувало
4 безробітних (станом на відповідну дату 2016 року – 7 осіб).

Кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості протягом січня-серпня 2017 року, збільшилася на 13% та становила 144 тис.
На 1 вересня 2017 року кількість вакансій, заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, у порівнянні з відповідною датою минулого року, зросла на 43% та становила 77 тис. одиниць. Крім того, у базі даних служби зайнятості містилася інформація про 45,5 тис. пропозицій роботи, отриманих з інших джерел.
На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 10 тис. безробітних, що на 19% більше, ніж у січні-серпні 2016 року. Зокрема, 4,2 тис. осіб, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці та 5,8 тис. осіб, які працевлаштовані суб’єктами малого підприємства в пріоритетних видах економічної діяльності.
З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, у січні-серпні 2017 року за сприяння державної служби зайнятості 123,5 тис. безробітних проходили професійне навчання.
Крім того, 170,8 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.
Серед безробітних, зареєстрованих в державній службі зайнятості станом на 1 вересня 2017 року, 21% раніше були зайняті у державному управлінні, обороні, обов’язковому соціальному страхуванні; 17% – у торгівлі та ремонті; по 13% працювали у сільському, лісовому та рибному господарстві або у переробній промисловості.
Значна частка осіб, що звертаються за пошуком роботи до державної служби зайнятості громадяни з вищою освітою. Так, 48% зареєстрованих безробітних мали вищу освіту, 34% – професійно-технічну, 18% – загальну середню освіту.
За професійними групами, серед зареєстрованих безробітних переважають робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин; законодавці, державні службовці, керівники; працівники сфери торгівлі та послуг.
Найбільшим попитом у роботодавців користуються кваліфіковані робітники з інструментом (19%), а також професіонали та робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (по 16%).
За видами економічної діяльності, більшість вакансій налічується на підприємствах переробної промисловості (21%), торгівлі та ремонту автотранспорту (15%) та у державному управлінні й обороні (12%).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *