ОСТАННІ НОВИНИ

Учасники публічної дискусії про мікропроекти поділилися досвідом реалізації місцевих ініціатив

Єва Корнійчук

|

Кам’янка-Бузький, Старосамбірський райони та Ходорівська ОТГ поділилися досвідом реалізації місцевих ініціатив під час публічної дискусії «Обласний конкурс проектів місцевого розвитку: стан та перспективи».

Так, голова Кам’янка-Бузької районної ради Тарас Келеберда повідомив, що на конкурс мікропроектів регіон підготував 50 проектів, з яких 22 стали переможцями. Зокрема, в галузі освіти (дитсадки) реалізовано 5 мікропроектів на суму 1,8 млн грн, в охороні здоров’я – 2 мікропроекти на 645,4 тис грн, реконструкція і переоснащення вуличного освітлення – 2 мікропроекти на 722,5 тис грн, інші пріоритети – 2 мікропроекти на суму 1,1 млн грн.

«Основне досягнення від реалізації мікропроектів – розуміння громади, що власними силами можна змінити життя на краще. Активна громадянська позиція, безпосередня участь кожного, співпраця з бізнесом і владою – запорука позитивних змін», – наголосив Тарас Келеберда.

На переконання голови Старосамбірської районної ради Тетяни Терлецької, 90% успіху – це ґрунтовна з дотриманням всіх вимог підготовка самого проекту. «Дорожньою картою для залучення коштів на соціально-економічний розвиток території району слугує Стратегія сталого розвитку Старосамбірського району на 2008-2017 роки, а серед дієвих методів вирішення проблем є реалізація проектів на умовах партнерства та співфінсування видатків», – зауважила голова райради. Додамо, що цьогоріч на Старосамбірщині реалізується 58 мікропроектів місцевого розвитку на загальну суму майже 11 млн грн.

А в Ходорівській ОТГ у 2017 році на реалізацію 9 мікропроектів з усіх джерел спрямують майже 3 млн грн. Зокрема, за ці кошти замінили фізично зношені вікна у Ходорівській міській лікарні, Піддністрянському НВК, Дев’ятниківській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Вербицькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів, капітально відремонтували покрівлю Бортниківської амбулаторії, придбали 20 комплектів учнівських меблів для Вовчатицької ЗОШ І-ІІ ступенів.

Варто додати, що наприкінці публічної дискусії для удосконалення Програми мікропроектів учасники заходу напрацювали зміни до неї. Зокрема, координатор проектів ГО «Європейський діалог» Олександр Софій запропонував залучати експертів із інших регіонів України для оцінювання мікропроектів, надісланих на конкурс.

Принагідно повідомимо, що перейняти досвід Львівщини завітала колега з Харківської обласної ради – начальник відділу розвитку територіальних громад, інвестицій та проектного менеджменту Олена Мороз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *