ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники центру для особливих діток у Львові крадуть їжу та засоби гігієни у малюків і селять там туристів, - активісти

Катерина Родак

|

Працівники освітньо-соціально-культурного центру для дітей з особливими потребами ( вул. Личаківська, 35а) ділять між собою харчі, які призначені діткам. Про це повідомила голова громадської ради при СБУ Львівщини Галина Янко.

«Сьогодні спільно з головою ОДА Олегом Синюткою та керівником Департаменту освіти Lubomyra Mandziy ми без попередження відвідали навчально реабілітаційний центр у Львові для діток з інвалідністю, в основному це глухонімі дітки.  Жах, який ми побачили, описати важко. Але кульмінацією стала записка, яка лежала поруч з мішками картоплі, які як пояснив нам директор зберігається в газельці для дітей навчального закладу, а в записці чітке розпреділення кому з підлеглих скільки картоплі роздати», – обурюється вона.
«Якими треба бути моральними уродами, щоб красти в дітей інвалідів туалетний папір, мило, іжу. Як треба ненавидіти цих дітей, щоб таке витворяти», – додає активістка.

За її словами, сьогодні за дорученням Голови ОДА буде видано розпорядження щодо повної перевірки цього навчального закладу з залученням контролюючих органів .

«Сподіваємося, що на час перевірки, даного директора буде усунуто від виконня обов’язків, щоб він не міг впливати на перевіряючих, які були сліпими всі попередні роки», – зазначає Галина Янко.

Своєю чергою громадська активістка та мати дитини із особливими потребами Наталія Шелестак розповідає:

«Там жахливі умови. Людина керує 20 років! Безпека діток – нуль, в туалетах нема мила і паперу. В спальнях приймають туристів! Спортзал в підвалі в аварійному стані. І цей список можна продовжувати».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *