ОСТАННІ НОВИНИ

До Мінкульту направили тривожне звернення щодо подальшої долі Золочівського замку

Катерина Родак

|

У четвер, 7 вересня, під час сесії Золочівської  районної ради було прийнято Звернення до Міністра культури України, голови Львівської обласної державної адміністрації, голови Львівської обласної ради щодо подій у Золочівському замку.

За словами депутата Львівської обласної ради Мирослави Бабінської, замок можуть передати на фінансування району, дві картини із музею хочуть передати у Жовківський замок. Окрім того, із замку звільняються працівники.

«Зараз замок є під великою загрозою, як і вся галерея. Справа у тому, що замок має у своїй експозиції найбільшу батальну картину Європи – «Бита під парканами», якою дуже хоче опікуватися Мінкульт. І вони хочуть забрати цю а також «Битву під Жовквою» в Жовківський замок.

На сесії в облраді було питання про виділення коштів на об’єкти галереї та про подальшу передачу місцевим громадам. Про це вже не йдеться, але може виникнути питання, що замок можуть передати на районне фінансування.

Чиняться репресії над працівниками – понижують в посадах. Директор Галереї мистецтв ї на контакти не йде. Він не приходить на комісії», – зазначила депутат.

«Ми реально  є перед загрозою втратити цей замок. Люди звільняються, їм створюють такі умови, що вони йдуть з роботи», – додала М. Бабінська.

За матеріалами “Золочів.нет”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *