ОСТАННІ НОВИНИ

«Укравтодор» уклав контракти з польськими компаніями на виконання робіт з проектування та капітального ремонту прикордонних доріг

Лаврентій Дубич

|

Сьогодні, 7 вересня, в Державному агентстві автомобільних доріг України проведено урочисті події із нагоди підписання контрактів з двома польськими компаніями з проектування та капітального ремонту прикордонних доріг в рамках реалізації Договору між Урядом України та Урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги. Про це Львівському порталу повідомили у Державному агентстві автодоріг України.

Договір передбачає розбудову транспортної інфраструктури на українсько-польському державному кордоні, покращення транспортно-експлуатаційного стану 144 км під’їзних автомобільних доріг до кордону із Польщею, приведення до європейських стандартів вимог безпеки руху на автошляхах країни.

«Сьогодні в Україні відбувається дійсно знакова подія. Ми підписуємо контракти у межах реалізації першої в Україні міжнародної угоди в дорожній галузі. Мені особливо приємно, що це Угода між Урядом України та Урядом Республіки Польща. Реалізація цієї програми дозволить продемонструвати синергію українських та польських фахівців у реалізації надважливого завдання – створення сучасної, якісної, безпечної дорожньої інфраструктури. Хороші дороги у прикордонних областях сприятимуть розвитку соціально-економічних зв’язків України з країнами ЄС, створюватимуть позитивний імідж країни, яка активно розвивається у європейському напрямку», наголосив керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.

Відповідно до Договору роботи з проектування та капітального ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у Львівській та Волинській областях за моделлю «проектування-будівництво» передбачають капітальний ремонт автодоріг на 6 ділянках на під’їздах до КПП: «Устилуг», «Рава-Руська», «Краковець», «Нижанковичі-Мальховіце», «Смільниця».

30 травня 2017 р. в системі ProZorro було оголошено закупівлю робіт з проектування та капітального ремонту ділянок автодороги загального користування державного значення у Волинській області Н-22 Устилуг-Луцьк – Рівне (13 км), а 31 травня 2017 – оголошено закупівлю робіт з проектування та капітального ремонту ділянок доріг загального користування державного значення у Львівській області: Т-14-01 КПП «Смільниця» – Старий Самбір (3 км); О142001 Яворів – Грушів ( 19,5 км); Т-14-03 Грушів – Немирів (9 км); Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (46,5 км); Т-14-04 Червоноград – Рава Руська (53 км).

За результатами проведених закупівель в системі ProZorro визначено переможців – компанії DROG-BUD Sp. z o.o. (Польща) та Unibep S.A. (Польща), з якими укладено контракти на виконання робіт.

Фото: Державне агентство автомобільних доріг України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *