ОСТАННІ НОВИНИ

У парку «Високий замок» хочуть облаштувати міні-басейн

Катерина Родак

|

У львівському парку «Високий замок» хочуть облаштувати міні-басейн з холодною водою. Відповідний проект ГО «Замкові моржі» подала на Громадський бюджет Львова, передає кореспондент Львівського порталу.

Згідно опису проекту, мова йде про відновлення джерела, яке згадується у старих міських актах.

«У давніх міських актах Львова постійно згадується Королівське джерело (Fonta Regium). Наприклад: «Заява Тараса русина про продаж городу біля Королівського джерела Глібкові русинові» від 1510 року, «Заява Матія Кошки про продаж городу біля Королівського джерела Лаврентію русину за 1 копу» від 1528 року, «Заява Андрія Ільковича русина з жінкою Масею про продаж городу біля Королівського джерела Урбану ливарнику за 6,5 гривні» від 1530 року, «Заява колишнього підвійта Краківського передмістя Мартина про продаж гордоступівського городу позаду Королівського джерела, на Блоні Андрію Гриньковичу за 3 гривні» від 1534 року, «Заява Мелянки Андрійкової з донькою Анушкою про продаж будинку і городу біля Королівського джерела Полонці Панківні за 13 гривень» від 1542 р.», – йдеться в описі проекту.


За словами ініціаторів проекту, джерело називалося «Королівським»:

«Слова «брати, тобто черпати воду, що протікає до нашого двору у місті Львові, а радше до Нижнього замку біля кухні» пояснюють багато».
Мета проекту-облаштувати територію біля джерела ,зробити водовідвід,укріпити фундамент басейну,посадити дерева.

«Облаштувати міні-басейн с джерельною проточною водою +5 градусів, спортивний майданчик», – додається в описі проекту.

Бюджет проекту – 407 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *