ОСТАННІ НОВИНИ

Воїни-резервісти проходять вишкіл у 184-му Навчальному центрі Нацакадемії сухопутних військ

Катерина Родак

|

Тривають активні навчання понад тисячі військовослужбовців оперативного резерву Збройних Сил України, котрі прибули на військові збори до 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії.

RICOH IMAGING

Метою зборів є засвоєння військовослужбовцями нового та вдосконалення вже отриманого раніше досвіду. До програми занять входять як основні (вогнева, тактична, та медична підготовка), так і особливі для кожної військової спеціальності дисципліни.

«Заняття не проходять для нас даремно. Велика кількість практичних занять на полігоні дає свої результати. За ці дні ми освіжили свої вміння у поводженні зі зброєю, навчилися новим тактичним та медичним прийомам», -ділиться сорокарічний Андрій Донець з Київщини.

RICOH IMAGING

Серед іншого, важливою є психологічна готовність резервістів до ведення бойових дій. Задля підготовки до роботи в умовах стресового навантаження сьогодні вони проходили смугу психологічної підготовки, яка включає у себе відпрацювання тактичного переміщення по полю бою, подолання природних і штучних перешкод, ведення вогню по умовному супротивнику, зачистку та захоплення ключових точок.

Начальник циклової комісії психологічної підготовки підполковник Сергій Гончаров зазначає, що проходження смуги – важливий досвід, який обов’язково стане в нагоді у випадку реального бою.

RICOH IMAGING

«Група завжди має діяти як єдине ціле. Від цього залежить не лише успіх виконання поставленого завдання, а й життя людей. Ми навчаємо їх діяти злагоджено за будь-яких стресових ситуацій. Не зважаючи на різницю у віці та досвіді, результати чудові – із завданнями групи впоралися впевнено. Навіть якщо в декого виникали певні труднощі, їх легко долали завдяки злагодженій співпраці», – підсумував офіцер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *