ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові існує 68 маршруток-примар

Катерина Родак

|

Сьогодні, 5 вересня,  на маршрутах у Львові  курсує 658 одиниць: з них 538 автобусів і 120 одиниць електротранспорту. Однак, з 538 автобусів у 68 не відображається сигнал GPS-навігатора, тому реально відображаються лише 470 машин, переконують у прес-службі Львівської міської ради.

«На маршрутах курсує 538 автобусів. Оскільки у 68 автобусах не відображається сигнал GPS-навігатора, то реально можна бачити лише 470 машин.

Працівники управління транспорту ЛМР та я особисто кожного дня зранку присутній на АС «Західна» і відслідковуємо пасажиропотоки. Критичної ситуації із добиранням пасажирів від АС «Західна» нема. Міські маршрутки забирають людей, які прибувають з приміських районів», – розповів Олег Партика, в.о. начальника управління транспорту ЛМР.

За його словами, на сьогодні проблем з технікою немає. При необхідності готові підсилити маршрути, які забирають людей з АС «Західна», додатковими машинами. Однак залишається проблема з браком водіїв.

Водночас згідно даних ГО «За якісний транспорт», станом на 8:00 – 8:30 хв. на маршрутах курсує 425 автобусів, не виїхало 218 автобусів. Детальніша інформація на фото:

Нагадаємо, з 1 вересня приміські маршрути курсують лише до автостанцій.

Як повідомляв заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, діяльність приміських маршрутів приведено до чинного законодавства. Відповідно до Закону України «Про автомобільні перевезення в Україні», приміські маршрути мають курсувати лише до автостанції.

«У нас були наради з львівськими перевізниками, з власниками автостанцій і перевізниками приміських маршрутів. Ми проговорювали питання, щоб мешканцям було зручно приїхати на автостанцію і пересісти на міську маршрутку і рухатися далі. Розуміємо, що буде певний перехідний період і будуть невеличкі накладки. Однак, ми аналізуємо пасажиропотік. Працівники управління транспорту кожного дня в «години пік» відслідковують пасажиропотоки на АС «Західна». Де буде необхідність, ми додамо машини, щоб перевозити людей по місту.

Хочу зауважити, що з технікою проблем немає. Автобуси є. З організацією перевезень проблем нема. Єдина проблема – це брак водіїв. Ця проблема є і в перевізників комунального транспорту, і в приватного. Але ми шукаємо шляхи, щоб це вирішити», – розповів Сергій Бабак, заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *