ОСТАННІ НОВИНИ

8,5 мільйонів українців мають пенсію на рівні прожиткового мінімуму, - Рева

|

В Україні склалася ситуація, коли із 12 мільйонів пенсіонерів 8,5 отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє Укрінформ.

«У нас із 12 млн пенсіонерів 8,5 млн сьогодні отримують пенсію на рівні прожиткового мінімуму не тому, що люди не заробили пенсію, а тому що їм з 2008 року не перераховували пенсії», – сказав Рева.

За його словами, це все тому, що сама пенсійна система та її параметри були такими, що усі ресурси направлялися на пенсіонерів, які щойно виходять на пенсію, а на інших грошей не вистачало.

«Склалася ситуація, коли людині, що пішла на пенсію, виплачували максимально, але через 2-5 років вона починала зкочуватися у бідність, і чим довше вона живе, тим біднішою стає. У цій системі закладено страшний цинічний принцип – якщо ти довго живеш, то це твоя проблема», – сказав міністр.

Він пояснив, що пенсійна реформа передбачає підвищення пенсійних виплат, але найбільші доплати до пенсій будуть саме у тих людей, які вже давно вийшли на пенсію, а не навпаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *