ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні хочуть впровадити акциз на російські книги

|

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики пропонує Раді запровадити акцизні марки на російські книги. Про це сказала голова Комітету Вікторія Сюмар під час засідання Погоджувальної ради парламенту в понеділок, повідомляє Укрінформ.

“Комітетом з питань свободи слова та інформаційної політики за літо був напрацьований цілий пакет законопроектів, покликаний далі захищати український інформаційний простір. Зокрема, ми хочемо захистити українських книговидавців, запропонувавши такий інноваційний захід, як акцизну марку на російську книжку, для того, щоб боротися із піратством у цій сфері”, – сказала Сюмар.

Як повідомляв Укрінформ, 1 січня 2017 року набув чинності закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту”.

Відповідно до закону, не може бути ввезена на митну територію України видавнича продукція, яка за своїм змістом: спрямована на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади;пропагує війну, вчинення терористичних актів;пропагує комуністичний та/або націонал-соціалістичний (нацистський) тоталітарні режими та їхню символіку;розпалює міжетнічну, расову, релігійну ворожнечу; зазіхає на права і свободи людини;пропагує державу-агресора, зокрема її органи влади, представників органів влади, працівників культури та інших сфер держави-агресора, які публічно підтримують окупацію території України; використовує шаржування державних символів України (Державного Герба, Державного Прапора, Державного Гімну) у будь-якому вигляді.

Не потребує отримання дозволу на ввезення видавнича продукція, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше 10 примірників.

Фото: Радіо Свобода

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *