ОСТАННІ НОВИНИ

Північна Корея підірвала найпотужнішу бомбу у своїй історії

|

КНДР підірвала найпотужнішу бомбу в своїй історії: її боєзаряд в 4-5 разів більший за скинутий на Нагасакі Повідомляється, що потужність ядерного вибуху в Північній Кореї в неділю, 3 вересня, становила близько 100 кілотонн, тоді як потужність атомної бомби, скинутої на Нагасакі, біля 20 кілотонн, пише УНІАН з посиланням на корейські ЗМІ.

Влада Північної Кореї в неділю, 3 вересня, офіційно оголосила про успішне проведення випробування водневої бомби. Незадовго до цього Японія підтвердила, що КНДР провела новий етап ядерних випробувань.

Японські сейсмологи повідомили, що сила землетрусу, зафіксованого на території КНДР, цього разу була вдесятеро більшою, ніж у вересні 2016 року, коли Пхеньян востаннє проводив ядерні випробування.

У зв’язку з цим Японія висловила офіційний протест через своє посольство у Пхеньяні. Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе назвав ядерні випробування Пхеньяна “абсолютно неприйнятними”.

Раніше стало відомо, що сейсмологи Південної Кореї та Китаю вранці в неділю, 3 вересня, зафіксували два землетруси магнітудою 5,6 та 4,6 поблизу звичного місця проведення ядерних випробувань КНДР. За оцінками американських експертів, сила поштовхів сягала магнітуди 6,3.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *