ОСТАННІ НОВИНИ

У Національній академії сухопутних військ відбувся випуск офіцерів-магістрів

Андрій Котенський

|

24 випускники Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного отримали дипломи про завершення навчання та офіцерське звання «лейтенант». Про це Львівському порталу повідомили у Медіа-група Національної академії СВ

В урочистому ритуалі випуску молодих офіцерів взяли участь колектив видового військового вишу, рідні та близькі випускників, а також директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України генерал-майор Микола Садовський, представники Центру військового капеланства.

Після внесення бойового прапору Академії та виконання Державного Гімну України, молодих офіцерів привітав начальник навчального закладу генерал-лейтенант Павло Ткачук.

«Тепер і від вас залежить збереження славетних традицій нашого навчального закладу. У ваших руках — майбутня доля нашої армії, доля нашої країни. Ніколи не здавайтесь! Вірю, що про вас говоритимуть як про сильних духом офіцерів, котрі ведуть своїх підлеглих до звитяг!», — підкреслив він.

Також до привітань долучився директор Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України генерал-майор Микола Садовський, який висловив щире переконання у тому, що сьогоднішні випускники стануть гідним поповнення офіцерського корпусу ЗС України та на високому рівні формуватимуть майбутнє Українського війська й всієї країни.

«Ви розпочали навчання та стали на нелегку військову стезю ще до того, як країна-агресор зі сходу напала на нашу Батьківщину. Втім, ніхто з Вас не злякався і не змінив своїх намірів. Ви всі дійшли до цього дня і готові зі зброєю в руках боронити нашу рідну землю. Тож, я вірю, що саме завдяки таким, як ви, українському народові вдасться остаточно відстояти свою свободу, незалежність та перемогти агресора», — зазначив він.

Після цього молодим офіцерам дипломи магістрів.

Загалом, цього дня 10 вчорашніх курсантів стали фахівцями з експлуатації та ремонту інженерного озброєння, 9 — спеціалістами з комплексів, приладів та пристроїв артилерійської розвідки, а ще 5 — спеціалістами з систем та пристроїв ракетних військ. Всі вони поповнять лави бойових бригад Сухопутних військ, Високомобільних десантних військах та Військово-Морських Сил Збройних Сил України. До слова, троє випускників отримали дипломи з відзнакою. Це лейтенанти Іван Мищик, Олексій Паливода та Іван Бондар.

Після складання молодими офіцерами урочистої клятви випускника Академії їх благословив та освятив голова Центру військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ, настоятель храму святих Першоверховних апостолів Петра і Павла отець Степан Сус.

Завершились церемонія випуску проходженням урочистим маршем всього особового складу Національної академії сухопутних військ та фотографуванням випускників.

Фото: НАСВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *