ОСТАННІ НОВИНИ

Ігор Васюник: «Суд довів, що солдати нашої армії мають право на триразове харчування»

|

Народний депутат України Ігор Васюник про виправдання судом військових 24-ї бригади, неврегульоване законодавство та «безкоштовне» триразове харчування солдатів:

«Адекватне рішення суду по справі 24-ої «залізної» бригади.

Пам’ятаєте, я писав про те, що командування 24-ої зобов’язали «відшкодувати державі 4,8 млн грн» за триразове харчування військових.

Так от: Львівський окружний адміністративний суд встав на сторону наших військових і визнав вимоги КРУшників про відшкодування 4,8 млн грн. ПРОТИПРАВНИМИ.

Головними “героями” цієї безглуздої ситуації є керівництво Західного територіального управління аудиту Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України. Хлопці з управління аудиту провели перевірку військової частини “В4680” (м. Яворів, постійне місце дислокації 24-ї окремої механізованої “залізної” бригади) і вирішили, що командування “залізної” бригади не мало право годувати військових тричі на день, а лише один раз. При цьому аудитори посилались на Постанову про харчування КМУ №426, яка регулює порядок харчування військових службовців у мирний період (!) і передбачає харчування контрактників один раз на день.

Військові командири стали заручниками усіх наслідків неврегульованої нормативно-правової бази. І якщо командир несе відповідальність за три тисячі бійців – то він приймав або “людське”, або “по-закону” рішення. В даному випадку – годувати своїх бійців один чи три рази на день. І не лише 24-та бригада стала заручниками такої ситуації. Але лише 24-та бригада звернулась в суд, звернулась до мене по захист і висвітлення цієї проблеми публічно.

Командир 24-ої бригади, полковник Анатолій Шевченко через суд змушений був доводити, що його солдати та підлеглі мають право їсти три рази на день. Доводити, що військові, які захищають Україну від військової агресії Росії, мають право на безкоштовне триразове харчування за рахунок держави».

Як повідомляв Львівський портал, командир 24-ої бригади, полковник Анатолій Шевченко через суд змушений доводити, що його солдати та підлеглі мають право їсти три рази на день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *