Після реформи сімейні лікарі отримуватимуть до 18 тисяч зарплати, а медсестри – до 12 тисяч

|

У Міністерстві охорони здоров’я України розповіли, яку зарплату отримуватимуть сімейні лікаря з 2018 року.

«Протягом перших тижнів нової сесії Парламент розгляне проекти законів щодо ключових реформ, у тому числі і медичної. Сподіваємося, що народні депутати після літнього відпочинку будуть готові до рішучих та конструктивних зміни в системі охорони здоров’я України, на яку люди чекають протягом 26 років.

Щодня ми отримуємо від вас десятки запитань про законопроекти №№6327, 6604 та про те, як запрацює реформа після ухвалення народними депутатами. Цінуємо і зважаємо на кожну думку та продовжуємо публікувати відповіді на ваші запитання», – мовиться у повідомленні МОЗ.

Так, у відомстві пояснили , що зміниться для сімейного лікаря з 1 січня 2018 року?

– Перехідний період на нову систему фінансування — до 2020 року. У цей час зберігається та поступово зменшується фінансування на пацієнтів, які були приписані до сімейного лікаря раніше, та зростастає частка пацієнтів, які уклали декларацію.

– Середня ставка для сімейного лікаря за приписану людину у 2018 році — 370 гривень.

– Лікар первинної ланки матиме окремий бюджет на аналізи для пацієнтів.

– Річний тариф за літню людину (65+) та малюка — вдвічі більший за тариф на чоловіка 25 років.

– Лікар первинної ланки може діяти в статусі ФОП, ліцензійні умови спрощено. У такому випадку бюджет на підтримку пацієнтів піде напряму на його рахунок.

– Якщо лікар працює як найманий працівник, він домовляється про зарплату з керівництвом.

Власний прибуток лікаря ефективної сімейної практики з 2000 пацієнтами в статусі ФОП — до 18 тисяч гривень, медсестри — до 12 тисяч гривень. При цьому у групових практик менші витрати і більші доходи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *