ОСТАННІ НОВИНИ

США можуть скоротити видачу віз іноземним студентам

|

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає можливість скорочення видачі віз за программами культурного і трудового обміну, в тому числі au pair і роботи на літо. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела в Білому домі, пише Європейська правда.

Видане у квітні розпорядження Трампа «Купуй американське і наймай американців» містить заклик до перегляду міграційних правил США для захисту прав і інтересів американських працівників.

Жодних рішень щодо скорочення віз для культурного обміну ще не прийняту, питання перебуває на стадії розгляду.

Так, адміністрація президента США д США розглядає «значне скорочення» видачі п’яти категорій віз для культурного обміну на основі зайнятості в рамках візової програмі J-1. Зокрема, під загрозою опинилися візи для участі в програмах Work and Travel чи au pair.

Програма J-1 також включає в себе візи для студентів університетів, але WSJ зазначає, що вони не підпадають під скорочення.

Інформаційний лист Державного департаменту США свідчить, що візова програма J-1 має 15 категорій, які надають «можливості для близько 300 000 іноземних відвідувачів на рік більше дізнатися про суспільство та культуру США».

Державний департамент у неділю ввечері не прокоментував інформацію щодо скорочення віз для культурного обміну.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *