ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові відзначать 50-річчя Світового Конґресу Українців. Програма

|

Світовий Конґрес Українців (СКУ) разом із своїм партнером, Міжнародним інститутом освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК) Національного університету «Львівська політехніка» проведе 27-29 серпня у Львові цілу низку заходів з нагоди 50-ліття СКУ. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Світовий Конґрес Українців запрошує українців діаспори і України до Львова для відзначення того, що об’єднує нас, оскільки ми разом рішуче рухаємось до кращого майбутнього», – заявила Голова Комісії СКУ з відзначення 50-ліття заснування СКУ Ірина Мицак.

«Дні української діаспори – це символ нашої непохитної єдності, яку не здолати кордонами, відстанями і обставинами. Жорстока агресія Російської Федерації зробила нас сильнішими в боротьбі за незалежність, територіальну цілісність і за наш європейський цивілізаційний вибір. Відзначення 50-ліття СКУ – це шана і вдячність за пройдений шлях і запевнення у подальшій спільній праці для України,» – зазначила Директор МІОК Ірина Ключковська.

З більш детальною інформацією про ювілейні заходи з відзначення 50-ліття СКУ в Львові та в світі можна ознайомитись на спеціальному веб-сайті СКУ: www.uwc50.org

Довідка

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ має мережу складових організацій та зв’язків з українцями у 53 країнах. Заснований у 1967 р., СКУ в 2003 р. був визнаний Економічною та соціальною радою Організації Об’єднаних Націй як неурядова організація зі спеціальним консультативним статусом.

Програма

27 серпня 2017 р.

17.00 Офіційне відкриття Днів української діаспори у Львові на площі біля пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.

18.00 Велика вечірня з Литією в Архикатедральному Соборі св. Юра.

20.00 Гала-вечір у Національному університеті «Львівська політехніка». Відкриття виставки, присвяченої 50-річчю Світового Конґресу Українців.

28 серпня 2017 р.

8.30 – 17.00 Міжнародна конференція «СКУ в 50 років і далі: Європейський контекст» у Національному університеті «Львівська політехніка».

17.10 – 18.00 Презентація видання «Українсько-польське примирення в документах ієрархії та священства».

19.30 Прийняття для закордонних делегацій

29 серпня 2017 р.

10.00 Урочиста акція «Шана героям» у Державному історико-культурному музеї-заповіднику «Личаківський цвинтар»

12.30 Акція «Українці разом – майбутнє за нами» у «Саду Світового Українства».

13:30 Покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку.

16.30 Відкриття виставки творів митців діаспори із колекції Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького.

18.00 Урочиста академія з нагоди 50-ліття СКУ «Ремінісценції UA» у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *