ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Порошенко: «Російських окупантів від українського прапору корчить, як чортів від ладану»

|

Президент України Петро Порошенко про День Державного Прапора:

«Сьогодні ми відзначаємо День Державного Прапора. Високо піднімаємо вгору наш державний стяг… Схиляємо голови в пам’ять про тих, хто під його небесно-золотими кольорами віддавав життя «за Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ!».  Про тих, хто в часи великих випробувань тернистими й героїчними шляхами міцно тримав у руках древко національної святині.

Теперішній рік – час сторіччя початку Української національної революції минулого століття 1917  року. Наш синьо-жовтий прапор став символом Української Народної Республіки, згодом – Західно-Української Народної Республіки. І саме під цим прапором тут, на Софійському майдані, 22 січня 1919 року відбулася історична злука обох молодих держав у єдину соборну Україну.

Наш обов’язок – як перед минулими, так і перед прийдешніми поколіннями – зробити усе можливе, щоб синьо-жовтий прапор знову гордо майорів над усією територією України, включно з Кримом, Севастополем, Донбасом.

Російських окупантів від українського прапору корчить, як чортів від ладану. Тому вони й кинули за грати кримчанина Володимира Балуха. За те, що він на українській землі, у Криму над своєю домівкою вивісив український прапор. Балух знав, чим ризикує, але свідомо пішов на цей мужній вчинок. Володимир буде вільним, і Крим буде вільним від Росії та її «зелених чоловічків»!

Трагічні й водночас героїчні події останніх років перетворили національний прапор на справжнє знамено боротьби за свободу, демократію, незалежність. Державні Прапор, Герб, Гімн стали невід’ємною складовою нашого життя, об’єднуючим началом. Незалежно від етнічної та релігійної приналежності, мови спілкування вони гуртують нас в одне єдине ціле – українську політичну націю.

Під ними народилося і вже змужніло нове покоління вільних молодих людей, які сповідують свободу, незалежність, демократію.

Ми пишаємося нашими державними символами, їхньою давньою славною історією та глибоким змістом. Вони надихають нас своєю потужною енергетикою на нові звершення.

Мільйони людей – творців своєї країни, її герої-захисники сьогодні здіймають Державний Прапор у містах і селах, розгортають його у військових частинах та на передовій.

Бажаю усім мирного синього неба і щедрих плодів нашої землі – жовто-золотої від пшеничного колосся та соняшникового цвіту!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *