ОСТАННІ НОВИНИ

Фільм львівського режисера хочуть висунути від України на кінопремію «Оскар»

|

Український оскарівський комітет звернувся до львівського режисера, кліпмейкера Тараса Химича з пропозицією взяти участь у всеукраїнському відборі на висування фільму від України на ювілейну 90-ту премію «Оскар» Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Для мене це була велика несподіванка. Приємно, що мою роботу так оцінюють. Фільм «Жива» – це мій перший художній фільм і його я знімав протягом трьох років. Було затрачено багато, але цей досвід і зустріч з прототипом головної героїні змінив моє життя. Мене зачепила Анна Попович, особливо людська сторона цієї історії, не мілітарна, не політична, не протистояння, а така проста жіноча історія, яка дуже несподівано розвивається і здається, що таке не може бути. Я слухав її протягом двох років і відчув, що це треба знімати, бо таке не могло бути, але воно все ж було. Я не знаю чи пройду відбір, але вже сама увага до моєї роботи для мене багато що означає», – каже режисер Тарас Химич.

Зазначимо, що це перший випадок в історії незалежної України, щоб режисер із Західної України зі своїм фільмом брав участь у такому відборі. До того ж цьогоріч ювілейне нагородження. За умовами Американської кіноакадемії лише один фільм від країни має право змагатись, щоб увійти у фінальний відбір.

«Жива» — український історико-драматичний фільм, знятий Тарасом Химичем за реальними подіями. Він є дебютною ігровою повнометражною роботою режисера. Прем’єра стрічки в Україні відбулась 24 листопада 2016 року. Фільм розповідає про молоду дівчину Анну Попович, яка рятуючись від переслідувань МГБ, потрапляє в табір УПА.

Фото: MediaLab OnlineGoogle Plus

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *