ОСТАННІ НОВИНИ

Впіймали лисицю, через яку в селі на Дрогобиччині стався спалах сказу

|

Лисицю, яка покусала корову у селі Верхній Дорожів і стала причиною спалаху сказу, вже впіймали. Про це у коментарі Львівському порталу повідомив заступник голови Дрогобицької райдержадміністрації Іван Мізерник.

За його словами, випадок сказу зафіксували у селі Верхній Дорожів Дрогобицького району 21 липня: лисиця вкусила корову. Після цього свійська тварина померла.

«Ветеринарний лікар подав аналізи у лабораторію і там підтвердили позитивний результат, тобто те, що ця тварина була хвора на сказ. Отож, тварину утилізували згідно всіх вимог…», – зауважив Іван Мізерник.

Як він зауважив, працівники ветеринарної медицини відразу ж організувала сім бригад, щоби провести в селі вакцинацію великої рогатої хвороби, собак, котів. Також вакцинацію провели тим людям, які контактували із загиблою твариною.

Водночас Іван Мізерник розповів, що 8 серпня скажену лисицю вдалося зловити:

«8 серпня ту лисицю «припильнували» люди та забили, здали аналізи у ветеринарну лабораторію. Там підтвердили те, що тварина є зараженою».

Заступник голови Дрогобицької райдержадміністрації додав, що наразі у селі продовжують діяти карантинні обмеження.

«Карантинні обмеження діють згідно інструкції та чинного законодавства протягом двох місяців. Люди почергово проходять вакцинацію. Окрім цього, розроблено на засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії Дрогобицької РДА заходи щодо ліквідації та профілактики захворювання на сказ тварин у селі Верхній Дорожів», – сказав Іван Мізерник.

«Для людей загрози нема, тому що особи, які контактували з інфікованою твариною, провакциновані. Це і господарі, і мешканці, зокрема, люди, які допомагали везти тварину на захоронення», – наголосив посадовець.

Раніше Львівський портал повідомляв про те, що у селі Верхній Дорожів ввели карантинні обмеження у зв’язку із захворюванням на сказ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *