ОСТАННІ НОВИНИ

У Зимній Воді «посивіла» річка

|

У річці Вишенька, що у Зимній Воді поблизу Львова виявили забруднення. Про це Львівському порталу повідомили в Держекоінспекції Львівщини.

Працівниками Держекоінспекції у Львівській області з метою з’ясування обставин щодо можливого забруднення річки Вишенька (Зимна Вода) проведено заходи державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства на території Зимноводівської та Скнилівської сільських рад, а також у м. Львові по  вулиці Кульпарківській поблизу будинку 224.

За вказаною адресою по вулиці Кульпарківській виявлено витік неочищених стічних вод з міського колектора. В ході обстеження на території Скнилівської сільської ради встановлено, що вода у річці має сивуватий відтінок.  Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби води з річки Вишенька та міського колектора, з якого відбувається витік неочищених стічних вод. Тривають дослідження.

Держекоінспекція зобов’язала голів Скнилівської та Зимноводівської сільських рад вжити невідкладних заходів для проведення інвентаризації та ліквідації джерел витоків стічних вод в межах підпорядкованої території.

Водночас, як розповів «Форпосту» сільський голова Зимної Води Володимир Гутник, джерело проблеми він бачить у Львові.

«Із Кульпарківської, а саме з району гаражів, мийки і так далі, витікає ціла річка дефекальних стоків, і йде попри злітну полосу в нашу річку. І вже починаючи від району Скнилова ця річка сива-сива. Ми зверталися і листом, і від імені мешканців села, і на гарячу лінію зверталися. Кілька разів я мав розмову із заступником начальника екологічної інспекції Кульчицьким, мав розмову з інспектором Федевичем, який займається водами. Але отримав тільки відписку, що, мовляв, шукайте проблему в селі, бо ваші люди спускають каналізацію в річку», – розповів він.

Фото: Форпост

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *