ОСТАННІ НОВИНИ

На Форумі видавців у Львові можна буде побачити більше 100 книжкових новинок

|

Цього року видавці привезуть понад 100 книжкових новинок спеціально до Форуму видавців у Львові. Більшість книжок ще у друкарні і побачать світ за кілька днів до найбільшої літературної події. Більше книжкових новинок можна придбати з 13-17 вересня на Форумі видавців.

Ми привідкриваємо завісу цікавинок, які готує Форум та публікуємо першу п’ятірку біографічних новинок:

Анна Малиночка. Іван Сірко. Великий полководець і характерник (видавництво “Co-op media”)
Книга розповідає про життєвий шлях кошового отамана Івана Сірка. Гортаючи сторінки минулого, дізнаємось про реальні події, які міцно сплетені з вигадками про козака. Автор співпрацювала з талановитими сучасними художниками. Портретисти Анна Єгорова і Наталія Павлусенко, баталіст Артур Орльонов чимало робіт присвятили темі українського козацтва, деякі з них надали для книги. Видання також проілюстроване роботами класиків живопису: Антона Монастирського, Юліуша Коссака, Юзефа Брандта, Василя Сурікова, Іллі Рєпіна. Книга входить до серії «Україна сакральна» про відомих людей, які народилися в Україні, чиє життя овіяне містицизмом та загадковими подіями.

Тимур і Олена Литовченки. Принц України (видавництво “Фоліо”)
23 лютого 1957 року в Кремлі святкували не тільки День Радянської армії та Військово-морського флоту – політична еліта СРСР мала більш значний привід для святкування, адже цього дня в Лондоні за загадкових обставин помер гетьман у вигнані Данило Скоропадський, син гетьмана Павла Скоропадського. Особливо з цього радів радянський генсек Микита Хрущов. По-перше, тому, що ніяких гетьманів в Україні більш ніколи не буде, а по-друге – шлях до укладання повномасштабної торговельно-економічної угоди з Великою Британією відтепер був відкритий. То хто ж такий був Данило Скоропадський? Ще бувши зовсім малим , він опинився з родиною на чужині. Проте мрії про незалежну Україну, яку хлопець, хоча й не довго, встиг відчути й побачити зблизька, ніколи його не полишала. Слідуючи заповіту батька, Данило Скоропадський усе своє подальше життя присвятив служінню в ім’я України, був палким патріотом і свято вірив у свій народ. Авторитет гетьманича серед української діаспори був надзвичайно високим, і його, безперечно, можна назвати одним із лідерів українського руху в еміграції. Отже значення цієї людини для українців, що жили за кордоном, важко переоцінити. Що ж все-таки сталося 60 років тому?..

Наталя Яковенко. У пошуках нового неба. Життя і тексти Йоаникія Ґалятовського (видавництво “Лаурус”)
Книжку присвячено найпопулярнішому свого часу церковному письменникові другої половини ХVІІ століття Йоаникію Ґалятовському. Авторка унаочнює процес становлення новочасного «інтелектуального повсякдення» в Україні та показує універсальний характер і, водночас, історичну специфіку тих прикмет «самості», що виразно оприявнились у барокову добу «київської відкритості» та «витворили обличчя нової української культури».

Богдан Горинь. Святослав Гординський на тлі доби: есе-колаж у 2-х кн. Книга 1 (видавництво “Ярославів вал”)
В есе-колажі (книга перша) на тлі доби висвітлено життєвий і творчий шлях видатного мистця, поета, мистецтвознавця, літературознавця, перекладача, організатора культурного життя в Галичині Святослава Гординського (1906–1993), роки його юначої романтики, навчання у Мистецькій школі Олекси Новаківського, в академіях мистецтв Берліна та Парижа, здобутки в малярстві, графіці, поетичній творчости, перекладах, видавничу, мистецтвознавчу, організаційну, журналістську діяльність. Архівні матеріяли, документи, світлини, репродукції становлять органічну складову есе-колажу.

Валентина Кирилова (автора ідеї та керівник проекту). NOMINA. Україна. Сторінки родинного альбому. Ukraine. Pages from a Family Album (видавництво “ArtHuss”)
Вочевидь, ви знаєте героя «Зоряного шляху» містера Спока, а виконавця цієї ролі Леонарда Німоя? Культовий Енді Ворхол, володар Оскара, Золотого глобуса, премії Еммі – Джек Паланс, Джордж Гершвін з його “Summertime”, джазмен Біл Еванс, американська співачка Квітка Цісик, французький скандаліст Серж Гензбур, медіа-магнат Роберт Максвел, письменник Станіслав Лем, засновник «фільм-нуар» Едвард Дмитрик, англійський письменник Джозеф Конрад, батько італійського кримінального роману Джорджіо Щербаненко. Вісім лауреатів Нобелівської премії! Що об‘єднує цих людей? Всі вони походять з України! Видання «NOMINA. Україна.Сторінки родинного альбому. Ukraine.Pages from a Family Album. Українською та англійською мовами” – новий погляд на історію України через призму людських доль! Міцне історичне підґрунтя!

Джерело: прес-служба Форуму видавців у Львові

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *