ОСТАННІ НОВИНИ

Земля поблизу Грибовицького сміттєзвалища стає ще більш небезпечною

|

Стан водойми поблизу Грибовицького сміттєзвалища, згідно опублікований екологічною інспекцією даних, не погіршився. Натомість біля сміттєзвалища продовжують псуватися грунти.

Станом на 14 сепрня 2017 року року спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано 204 проби поверхневих вод та 44 об’єднаних проб грунтів.

За результатами  проведених досліджень поверхневих вод спостерігаються наступні тенденції:

– меліоративний канал у місці сходження обвідних каналів з території сміттєзвалища за  результатами досліджень  за січень та лютий 2017 рік  немає  впливу на річку Малехівка, починаючи з березня 2017 року  помітний незначний вплив меліоративного каналу на річку Малехівка;

– річка Малехівка не чинить негативного впливу на річку Полтва, оскільки дана річка зазнає забруднень вище гирла річки Малехівки;

– річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із  полігоном ТПВ.

За результатами досліджень відібраних проб грунту, встановлено, що Грибовицьке сміттєзвалище негативно впливає на грунти у зоні безпосереднього впливу полігону. Починаючи з червня 2017 року спостерігається збільшення вмісту у ґрунтах хлоридів, кадмію, марганцю, свинцю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *