ОСТАННІ НОВИНИ

ОБСЄ створить нові пункти спостереження у зоні АТО

|

У зоні АТО на лінію розмежування місія ОБСЄ створює нові пункти спостереження. Про це сьогодні на прес-конференції у Львові заявив перший заступник Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає кореспондент Львівського порталу.

«Остання передова патрульна база, яку ми відкрили, розташована у Попасні Луганської області. Це місце, в якому на постійній, цілодобовій основі розташована команда спостерігачів. В світлий час доби вони будуть здійснювати патрулювання в цьому районі, вздовж лінії зіткнення, а в нічний час вони перебуватимуть на самій базі і здійснюватимуть моніторинг звідти. Найближчим часом ми плануємо повторно відкрити нашу базу в Станиці Луганській, яка працюватиме за аналогічним графіком», – сказав він.

Також заступник Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ д бази в Кадіївці, Дебальцевому, Горлівці та інших районах, які не контролюються урядом.

«Дехто стверджує, що Місія є сліпа. Але це не тому, що ми дивимось через закриті очі, а тому що нам не дають дивитись, не дають такої можливості. В багатьох випадках нашим спостерігачам не дають робити те, що вони покликані зробити. Той факт, що Місію не допускають у певні райони, може вказувати на те, що там ховають щось таке, що Місії не варто бачити. Не зважаючи ні на що, ми продовжуватимемо здійснювати зобов’язання, викладені у Мандаті, який є чинним до 31 березня 2018 року», – зазначив Олександр Хуг.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *