ОСТАННІ НОВИНИ

Контрабанда під виглядом «гуманітарки»: львівські митники вдруге впіймали керівника благодійної організації

|

Працівники Львівської митниці ДФС вдруге  викрили керівника благодійної організації у контрабанді. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області.

Ілюстративне фото

 

Цього разу зафіксовано незаконне ввезення під виглядом гуманітарної допомоги  майже 400 кг текстильних виробів  на загальну суму, згідно  з рахунком-фактурою, понад  20 тис. євро.

Так, минулого року на митну територію України було ввезено 15140  кг одягу загальною вартістю 17 300 доларів США.   Відправником товару було вказано компанію з Великобританії, а одержувачем – Благодійну організацію, зареєстровану у м.Львові. Товар передали на тимчасове зберігання під митним контролем на склад гуманітарної допомоги цієї організації.

17.10.2016 благодійна організація подала митну декларацію для сплати митних платежів. Однак, під час здійснення митних процедур було з’ясовано, що товару на складі немає. Щодо керівника Благодійної організації, який видав товар без дозволу органу доходів і зборів,  складено протокол про порушення митних правил, визнано його винним у вчиненні порушення митних правил, передбаченого ч.3 ст.469 Митного кодексу України, та накладено на нього адміністративне стягнення.

З метою перевірки законності вказаної зовнішньоекономічної операції було надіслано запити до митних органів  низки іноземних держав. Днями надійшли відповіді з двох країн. Одна з них   підтвердила  переміщення вказаної ваги товару, а також заперечила причетність його до гуманітарної допомоги.  В іншій відповіді підтверджено, що частиною вантажу були  текстильні вироби 23 найменувань, загальною вагою 398,71 кг на суму, згідно з рахунком-фактурою, 20215,20 євро, (відповідно до курсу НБУ, на день ввезення на митну територію України становила – 572 898,77гривень).

Таким чином встановлено, що керівник благодійної організації цілеспрямовано включив компанію з Великобританії в ланцюг постачання товару з метою приховування реальних продавців/експортерів, покупців/отримувачів та вартості ввезених на митну територію України товарів. Такі його дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Справу про порушення митних правил  на розгляд  скерують до суду.

Як відомо, раніше працівники Львівської митниці ДФС  викрили цього ж керівника у ввезені під виглядом гуманітарної допомоги  понад 1000 упаковок одягу та взуття вартістю понад 9 млн. гривень. На даний час за цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Фото: joinfo.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *