ОСТАННІ НОВИНИ

Нині стартує фестиваль «Музика в старому Львові та Кракові»

|

Сьогодні, 13 серпня, у Львові розпочинається Міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові та Кракові». Про це повідомляє Львівська обласна філармонія.

Із 13 до 29 серпня Львів вчетверте прийматиме Міжнародний фестиваль «Музика в старому Львові та Кракові». У 2014 році, коли Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова» відзначав 20-річчя створення, виникла ідея фестивалю. Народний артист України Сергій Бурко втілив цей задум разом з багаторічним партнером, директором польського фестивалю «Музика в старому Кракові» Станіславом Галонським. Цього року на фестиваль завітають Белфастський філармонійний хор (Північна Ірландія), вокальний ансамбль Collegium Zeleński, хор Królewscy Rorantyści (Польща), піаніст Артур Грін (США) та численні солісти і колективи з Польщі і України.

Тематика старовинного королівського міста дуже личить фестивалеві, адже його особливістю є те, що концерти відбуваються одночасно в храмах, пам’ятних та історичних місцях Львова та Кракова. Міста-побратими збирають відомих  виконавців та колективи з різних  країн. Глибокі культурні та мистецькі традиції, історичні пам’ятки, які внесено до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, створюють духовний міст та своєрідну паралель між Львовом та Краковом. Спільні цінності – без кордонів.

13 серпня запрошуємо на відкриття IV Міжнародного музичного фестивалю «Музика в старому Львові». Свято музики, яке запрошує на концерти у різних локаціях королівського міста, розпочнеться у Гарнізонному храмі св. Апостолів Петра і Павла за участі львівських колективів та гостей з Польщі. Зокрема, творити урочисту атмосферу буде краківський Królewscy Rorantyści, історія якого розпочалася ще в 1540 році. Хор у його сучасному вигляді відновлений Станіславом Галонським, який є також директором фестивалю «Музика в старому Кракові», а отож – ідейним натхненником та партнером львівського музичного свята. Станіслав Галонський диригуватиме на концерті-відкритті. Виступить вокальний ансамбль Collegium Zeleński з Польщі та камерний хор «Глорія» (Львів). А довершить програму вечора звук органу від Олени Мацелюх. Всі учасники відкриття – майстри, коли йдеться про давню музику. Тому «Музику в старому Львові» розпочинатиме справжнє занурення в минуле – у творчість українських та польських композиторів, які творили у XVI-XVIII століттях. А попереду – два тижні класичної музики у Львові та Кракові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *