ОСТАННІ НОВИНИ

Нині вночі можна буде побачити найкрасивіший зорепад року

|

Сьогодні в ніч на 13 серпня відбудеться найкрасивіший зорепад року. В ніч з суботи на неділю за умови безхмарної погоди в різних регіонах світу в небі можна буде спостерігати згоряння до 150 метеорів на годину з потоку Персеїд. Про це інформує ukr.media.

Потік проявляє активність з 17 липня по 24 серпня, причому його максимум припадає зазвичай на ніч з 12 на 13 серпня.

Побачити Персеїди щороку можуть не тільки астрономи, а й самі звичайні спостерігачі. Спостерігати «падаючі зірки» слід далеко від міських вогнів, що створюють так звану «паразитне засвічення», що заважає розглянути метеори слабкою яскравості.

Для спостереження метеорного дощу не потрібні телескопи і біноклі – досить лише безхмарного неба.

Персеїди- метеорний потік, який щорічно з’являється в серпні з боку сузір’я Персея. Утворюється в результаті проходження Землі через шлейф пилових частинок, випущених кометою Свіфта – Туттля. Найдрібніші частинки, розміром з піщинку, згорають в земній атмосфері, утворюючи «зоряний дощ». Його інтенсивність поступово зростає, досягає піку і поступово падає.

Метеорні потоки проливаються щорічно, тому що орбіти Землі і потоку мають незмінну область перетину один з одним. Орбітальний період комети Свіфта-Туттля становить близько 133 років, в даний час вона рухається до зовнішніх кордонів Сонячної системи.

Вважається, що відкривачем Персеїд є бельгійський математик і астроном Адольф Кетеле, який повідомив про це видовище в серпні 1835 року, але метеорний потік відомий людству вже як мінімум 2 тисячі років: перші згадки про нього містяться в китайських історичних анналах, що датуються 36 роком н. е.

Фото: соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *