ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині поліцейські розшукали 15-річну дівчину, яка кілька днів тому втекла з дому

|

Стрийські правоохоронці розшукали зниклу неповнолітню. За словами 15-річної дівчини, вона нікуди не втікала, просто вважає себе дорослою, у неї своє життя і думка батьків для неї неважлива. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУНП у Львівській області.

У Стрийський відділ поліції 7 серпня звернулася 38-річна місцева мешканка з проханням розшукати її 15-річну доньку, котра напередодні пішла гуляти і не повернулася ночувати додому.

Після кількох годин пошуків правоохоронці встановили місцезнаходження дівчини. За її словами, вона нікуди не втікала, просто вважає себе дорослою, у неї своє життя і думка батьків для неї неважлива.

Як розповіла старший інспектор ювенальної превенції Стрийського відділу поліції старший лейтенант поліції Юлія Огородник, зазвичай причиною такої поведінки дітей є непорозуміння і конфлікти у сім’ї, небажання чути і розуміти одне одного. Для того, щоб привернути увагу своїх батьків, діти вчиняють різного роду правопорушення або ж втікають з дому. Проте підлітки не усвідомлюють, яка небезпека на них чатує на вулиці: ризик потрапити у «погану» компанію, бути втягненим у злочинну діяльність чи у вживання алкоголю або ж наркотиків. Зробити помилковий крок у житті насправді дуже легко, а от виправити ці помилки інколи неможливо.

«Кожна дитина та сім’я – індивідуальні, тож не існує єдиної моделі поведінки чи якоїсь універсальної поради, як уникнути проблем з власними дітьми. Проте ми б радили батькам більше уваги і любові приділяти своїм дітям, особливо, підліткам. Знати де, з ким і як вони проводять свій вільний час», – зазначила правоохоронець.

Працівники ювенальної превенції Стрийського відділу поліції повернули 15-річну дівчинку додому. За цим фактом триває перевірка. Вирішується питання про притягнення батька дитини до адміністративної відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *