ОСТАННІ НОВИНИ

У Червонограді відкриють військовий ліцей при Академії сухопутних військ

|

На базі колишньої загальноосвітньої школи-інтернат створять військовий ліцей при Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Відкрити його планують – 1 вересня 2018 року, інформують у прес-службі Львівської облради.

Про це сьогодні, 9 серпня, йшлося під час робочої наради за участі голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, першого заступника голови облради Андрія Білоуса, начальника Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павла Ткачука, міського голови м. Червоноград Андрія Залівського, представника департаменту освіти Львівської ОДА та трудового колективу школи-інтернат.

За словами Олександра Ганущина, у новоствореному ліцеї, другому в області, навчатимуться учні 10-11 класів, які після його закінчення продовжуватимуть навчання в Академії сухопутних військ.

«Війна в Україні триває… Сьогодні є велика необхідність збільшувати набір у військові заклади. Тож, ставимо собі за мету вже 1 вересня 2018 року в Червонограді відкрити новий військовий ліцей при Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, а також до цієї дати зробити перший набір його вихованців – 200 учнів», – зауважив голова облради.

Після передачі на баланс Міністерства оборони приміщення колишньої загальноосвітньої школи-інтернат, розроблять проектно-кошторисну документацію та розпочнуть ремонтні роботи.

Варто зауважити, що 9 тис кв м приміщень школи перебувають у задовільному стані, однак значна частина спальних корпусів потребує сьогодні капітального ремонту.

Також для потреб майбутніх військових ліцеїстів планують облаштувати великий спортивний комплекс із басейном.

Додамо, що завдяки вигідному географічному розташуванню – поряд Волинська та Тернопільська області – з набором ліцеїстів проблем не буде. Окрім цього, і саме населення 80-тисячного Червонограда потребує такого навчального закладу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *