ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проінспектують сміттєві майданчики, щоби побачити, де нема баків для вторсировини

|

Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації для забезпечення належної якості вивезення та сортування відходів, які утворюються на території міста Львова, проводить інвентаризацію контейнерних майданчиків збору побутових відходів. Таким чином перевірятимуть, чи є на майданчиках  контейнери для всіх видів відходів та чи вони облаштовані за всіма вимогами.

Інформуємо, що станом на сьогодні вивезення твердих побутових відходів з міста здійснюють 6 компаній-перевізників, а саме: ТзОВ Санком-Львів», ТзОВ «АВЕ-Львів», КП «Львівспецкомунтранс», ТзОВ «Грінера Україна», ТзОВ «Спецавтотранс-Лвів»,  ТзОВ «ДВ-Екосвіт».

Також слід зазначити, що з 1 серпня Львівська обласна державна адміністрація відновила систему сортування твердих побутових відходів у місті Львові.

Роздільне сортування сміття надасть змогу не лише зменшити кількість сміття, яке продукує місто Львів, але й знизить навантаження на полігони, які приймають ТПВ з міста Львова.

Як повідомляв Львівський портал, з серпня ЛОДА ініціювала відновлення системи сортування ТПВ у м. Львові. Зокрема, директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук наголосив, що сміттєвих перевізників, які не зважають на сортування і вивозять ТПВ однією купою, будуть карати.

Додамо, що на початку липня львівська мерія започаткувала акцію щодо сортування відходів. Відповідні наліпки із маркуванням органічних відходів змішаних відходів; пластику; скла розклеювали на сміттєвих баках у Львові.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Олег Синютка назвав такі дії міської влади профанацією, адже система сортування ТПВ може запрацювати лише після очищення міста Лева від непотребу.

Також нагадаємо, що вкінці червня міська рада Львова передала повноваження управління твердими побутовими відходами та усіма пов’язаними із цим питаннями Львівській ОДА.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *