ОСТАННІ НОВИНИ

У Трускавці один із засновників підприємства ошукав свої партнерів на більш ніж 250 тисяч

|

На Львівщині викрили директора підприємства, який зловживав своїми повноваженнями. Внаслідок злочинних дій посадовця засновникам ТзОВ було заподіяно матеріальні збитки на суму 258 000 гривень. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки Львівської області та Дрогобицької місцевої прокуратури встановили, що у 2014 році директор товариства з обмеженою відповідальністю, являючись одним із трьох засновників підприємства, без проведення експертної оцінки відчужила земельну ділянку та нежитлове приміщення в місті Трускавець Львівської області за заниженою вартістю.

Це приміщення, що належало товариству було оцінене лише у 3 800 тисячі гривень, а вартість землі була визначена у 86 800 гривень. В обох випадках відповідна експертна оцінка вартості майна не проводилася, і його за таку мізерну суму реалізували. Проведеною оціночною експертизою встановлено, що вартість об’єктів була у рази занижена. Внаслідок цього інші два засновники товариства не отримали кошти від продажу нерухомого майна товариства на загальну суму у 258 000 гривень.

Слідчим відділенням територіального відділу поліції посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364-1 Кримінального кодексу України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

За вчинення цього правопорушення передбачене покарання у вигляді штрафу від 150 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років та зі спеціальною конфіскацією.

Фото: ГУ НП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *