ОСТАННІ НОВИНИ

У націоналістів, що брали штурмом Львівську облраду, проводять обшуки

|

У націоналістів – учасників акції під Львівською облрадою, що відбувалася 30 травня, представники Нацполіції проводять обшуки.

Як повідомив Українській правді керівник ГО “Національний корпус” Назарій Кравченко, обшуки тривають зранку 4 серпня у багатьох учасників акції, які мешкають у Львові та Івано-Франківську і стосуються їхньої участі у пікеті.

Зокрема, згідно з ухвалою Галицького райсуду м.Львова за клопотанням управління поліції у Львівській області від 2 серпня, обшук було проведено в Івано-Франківську, у приміщенні, де проживає Станіслав Мірошниченко.

“Надати дозвіл на проведення обшуку … з метою встановлення місцезнаходження будь-якого одягу, в якому був одягнений останній під час проведення масового заходу 30 травня біля приміщення Львівської облради, спеціальні пристосовані засоби дратівної та сльозогінної дії, піротехнічні засоби та мобільні термінали, на яких може міститися інформація щодо організації мітингів та масових заходів з метою захоплення ЛОР та блокування роботи депутатів під час проведення пленарних засідань, а також доступ до соцмереж, по яких могла вестися переписка з іншими учасниками масового заходу…” , – йдеться в ухвалі.

Також в ухвалі зазначено, що у поліції перебуває кримінальне провадження від 30 травня за ознаками правопорушень за ч.4 ст. 296 (Хуліганство, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років), ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу, карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк), ст. 293(Групове порушення громадського порядку), ст. 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд), ч.1 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна) КК України.

Нагадаємо, 30 травня  перед входом у Львівську обласну раду невідомі молоді люди вимагали від депутатів проголусувати їхнє звернення, а згодом увірвались у приміщення обласної ради, у сесійну залу та заблокували роботу депутатів. Під час цих подій було травмовано п’ятнадцятьох осіб, зокрема й дванадцятьох правоохоронців.

Через сутички у Львівській облраді поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України і почала розшукувати усіх причетних осіб.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *