ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 240 контрактників склали присягу на вірність українському народові

|

Майже 240 військовослужбовців військової служби за контрактом з усієї України склали Військову присягу на вірність українському народові. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного.

«Я з дитинства дивився на військових з повагою, мій батько військовий, дід також був військовим. Батько в АТО прямо зараз, тож, на жаль, не зміг приїхати сьогодні: захищає країну. В цивільному житті я вчився на фармацевта, проте вирішив піти шляхом чоловіків нашої сім’ї. Адже зараз, коли в країні йде неоголошена війна, я не можу вчинити інакше»,- ділиться враженнями 24-річний Максим Сорко,

Вже повноправні військовослужбовці закінчили так званий «курс молодого бійця», який проходили впродовж місяця до складання Присяги. За цей час вони навчилися основам армійського ремесла: вивчили основні положення статутів, пройшли основи стройової, фізичної, вогневої, тактичної та медичної підготовки.

Заступник начальника 184-го Навчального центра з морально-психологічного забезпечення підполковник Володимир Безбородов пояснює:

«Тепер, після отримання базових навичок та вмінь, кожен з них отримає власну військово-облікову спеціальність, якій буде навчатися три місяці. Після цього їх чекає розподіл по військовим частинам ЗС України».

Варто зазначити, що церемонія вперше проходила із власним музичним супроводом — це стало дебютним виступом новоствореного військового оркестру 184-го Навчального центра. В подальшому їх виступи будуть супроводжувати Військові присяги та інші урочисті події.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *