ОСТАННІ НОВИНИ

Кат, що тримав ведмедицю у нестерпних умовах на Львівщині, може отримати максимум шість місяців за гратами

|

У  середу, 2 серпня, працівниками Держекоінспекції в рамках розгляду численних звернень громадян стосовно жорстокого поводження з бурим ведмедем тянь-шанським, який брав участь у розважальній програмі переїзного цирку «Шапіто» здійснено заходи державного контролю. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі екоінпекції.

час виїзду у смт. Івано-Франкове Яворівського району (де була запланована чергова вистава цирку) держінспекторами з ОНПС було виявлено мікроавтобус, де у клітці орієнтовними розмірами 1х1.4х1.8м перебував ведмідь світло-бурого окрасу за зовнішніми ознаками старший за середній біологічний вік. Під час розмови із співробітниками цирку було з’ясовано, що це самка за кличкою Крістіна, віком близько 23 роки. Громадянин, який підтвердив, що ведмідь є його власність відмовлявся представляти відповідні дозвільні документи. Очевидцями даної ситуації були громадські активісти та дирекція «Ведмежого притулку – Домажир».

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу Яворівського відділу поліції, якою в ході проведених слідчо-оперативних заходів було вилучено ряд документів, зокрема і міжнародний ветеринарний паспорт. Слід зазначити, що відповідно до ветеринарного паспорту вік тварини становить 17 років, а стать тварини зазначена самець, однак за фактом самка. Держінспекторами з ОНПС було складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.2 та ч.3 ст. 88-1 КУпАП.

Після проведення відповідних слідчих дій та тривалих переконань громадянина, що назвався власником близько опівночі ведмедицю Крістіну відповідно до норм чинного законодавства було вилучено та доставлено у «Ведмежий притулок – Домажир», який розташований поблизу с. Домажир Яворівського  району.

За порушення вимог Закону України «Про захист  тварин від жорстокого поводження» та Порядку утримання та розведення диких тварин, які пребувають у стані неволі або напіввільних умовах, затверджених Наказом Мінприроди 30.09.2010 року № 429, Держекоінспекцією готуються відповідні матеріали для передачі у правоохоронні органи та  позовні матеріали  до суду, в тому числі щодо конфіскації даної тварини та залишення її «Ведмежому притулку – Домажир», який обладнаний відповідними умовами для її перебування.

Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до шести місяців арешту.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *